Inenten of niet.


Vorig jaar waren vaccinaties weer helemaal in het nieuws. De inentingen voor het H1N1-virus(Mexicaanse griep) hield de Nederlander bezig. Wie worden er ingeent en wie niet. Wat vind jij van grootschalige vaccinaties?
Een meerderheid van de bezoekers van hoewerktmijnlichaam.nl is voor vaccinatieprogramma's. Er is echter ook een groot aantal mensen dat zich liever niet vrijwillig in laat spuiten met ziektes. Dit kan natuurlijk komen door de aanleiding voor deze poll, de Mexicaanse griep, die niet echt tot een pandemie geleid heeft in Nederland. We zullen nooit weten of de pandemie voorkomen is door het inentingsprogramma.

herkomst
De term vaccin komt van het latijnse woord voor koe: vacca. De Brit Edward Jenner kwam er in 1796 achter dat mensen die besmet waren met koepokken niet vatbaar waren voor de menselijke variant van pokken. Na die tijd zijn er nog vele vormen van inenten ontwikkeld, maar de algemene term werd die van de inenting tegen koepokken.

Preventie
Een inenting is een preventieve actie om te voorkomen dat mensen die een verhoogd risico lopen, ergens mee geïnfecteerd te raken. Soms zijn inentingen zelfs verplicht als je naar bepaalde niet-westerse landen wil reizen.